Recept för kungligheter
Drömmer du precis som jag om att äta som kungligheterna? Nu kan du det tack vare dagens boktips:

Den högt vördade "Prinsessornas kokbok" av Jenny Åkerström, tidigt 1930-tal.
Jag delar med mig av ett smakprov som får det att vattnas i munnen:

Recept på smarrig kalvhjärna. Jag har highlightat ett par godbitar i texten.
Jag älskar det avslutande tipset: "Har man rester av kokt kalvhuvud..." så är det bara att grilla dem också. Mmm, för det är ju sååå ofta som man har några kalvhuvuden liggande i kylen redo att slänga ihop en pyttipanna på. Jag är för övrigt övertygad om att man skulle komma undan med att slänga i precis vilka äckliga saker som helst i den griljerade kalvhjärna-rätten. Vem skulle märka någon skillnad? Kalvhjärnorna stjäl liksom all uppmärksamhet.
Tänk på att receptet räknar med bara en hemisfär per portion. Lite snålt, säger jag.

Den högt vördade "Prinsessornas kokbok" av Jenny Åkerström, tidigt 1930-tal.
Jag delar med mig av ett smakprov som får det att vattnas i munnen:

Recept på smarrig kalvhjärna. Jag har highlightat ett par godbitar i texten.
Jag älskar det avslutande tipset: "Har man rester av kokt kalvhuvud..." så är det bara att grilla dem också. Mmm, för det är ju sååå ofta som man har några kalvhuvuden liggande i kylen redo att slänga ihop en pyttipanna på. Jag är för övrigt övertygad om att man skulle komma undan med att slänga i precis vilka äckliga saker som helst i den griljerade kalvhjärna-rätten. Vem skulle märka någon skillnad? Kalvhjärnorna stjäl liksom all uppmärksamhet.
Tänk på att receptet räknar med bara en hemisfär per portion. Lite snålt, säger jag.
Kommentarer
Trackback